Η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί όλα τα Chevrolet Bolt, Bolt EUV και Opel Ampera-e, που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως και σήμερα, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, μετά από δύο νέες πυρκαγιές.

Αιτία της ανάκλησης είναι οι ελαττωματικές μπαταρίες, παραγωγής LG Chem, οι οποίες μπορούν να πάρουν φωτιά. Η GM καλεί τους κατόχους των προς ανάκληση Bolt να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε εξωτερικό χώρο και μακριά από άλλα οχήματα, μέχρι να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ελαττωματικών μπαταριών.

Επιπλέον η εταιρία ζητά από τους ιδιοκτήτες να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους μετά από κάθε χρήση, να φορτίζουν την μπαταρία έως το 90% της χωρητικότητας, να μην φορτίζουν την μπαταρία όλη τη νύχτα και να αποφεύγουν να εξαντλούν την μπαταρία τους κάτω από τα 113 χιλιόμετρα αυτονομίας, έτσι ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η ανάκληση επηρεάζονται 141.685 αυτοκίνητα και θα κοστίσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια στην GM, με την αμερικάνικη εταιρία να δηλώνει πως θα επιδιώξει αποζημιώσεις από την LG Chem. Τέλος η GM είπε πως οι νέες μπαταρίες θα συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών/100.000 μίλια (160.934 χλμ).