Η Stellantis ανακοίνωσε πως πολλά εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Καναδά θα σταματήσουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα για μια εβδομάδα λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε τσιπ.

Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Sterling Heights στο Μίσιγκαν που κατασκευάζει το Ram 1500 και απασχολεί περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους θα κλείσει για μια εβδομάδα από 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου.

Για το ίδιο διάστημα θα κλείσουν επίσης το εργοστάσιο Belvidere στο Ιλινόις (κατασκευάζει το Jeep Cherokee), το εργοστάσιο Windsor στο Οντάριο του Καναδά (κατασκευάζει τα Chrysler Pacifica και Voyager). Για μια εβδομάδα θα κλείσει επίσης το εργοστάσιο Brampton στο Οντάριο που κατασκευάζει τα Dodge Challenger, Charger και Chrysler 300.

Η Stellantis στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της για να μετριάσει τις επιπτώσεις στη παραγωγή που προκαλούνται από την παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ.

Η Scania αναγκάστηκε αυτή την εβδομάδα να σταματήσει την παραγωγή φορτηγών στα εργοστάσιά της σε Σουηδία, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα σταματήσουν προσωρινά και τα εργοστάσιά της στη Νότια Αμερική.