Την περασμένη εβδομάδα, η Formula 1 ανακοίνωσε το αναθεωρημένο ημερολόγιο για το υπόλοιπο της σεζόν του 2021, μετά την είδηση -​​νωρίτερα αυτόν τον μήνα- ότι το Grand Prix της Ιαπωνίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν 22 αγώνες -ρεκόρ αγώνων σε μία σεζόν, παρότι ακυρώθηκαν οι αγώνες σε Καναδά, στη Σιγκαπούρη και στην Αυστραλία, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19, καθώς αυτοί αντικαταστάθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι το Ιαπωνικό Grand Prix είναι το μοναδικό ακυρωμένο GP της φετινής σεζόν, το οποίο δεν αντικαταστάθηκε με άλλο από τη Formula 1, κάτι που επιφέρει αλλαγές στο όριο των προϋπολογισμών των ομάδων του grid. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει σχετική ρήτρα στη νέα Συμφωνία Ομονοίας, όπου αυξάνει κατά 1,2 εκ. δολάρια για επιπλέον κάθε αγώνα το ανώτατο όριο που μπορεί να ξοδέψει κάθε ομάδα.

Για το 2021, το budget cap είχε οριστεί στο ποσό των 145 εκ. δολαρίων, δεδομένου ότι φέτος θα γίνονταν 21 αγώνες. Το επιπλέον ποσό, παραμένει στα ταμεία των ομάδων, ακόμα κι αν ακυρωθεί ένας αγώνας, κάτι που σημαίνει ότι το budget cap για το 2021 ανέρχεται σε 147,4 εκ. δολάρια, παρότι θα διεξαχθούν 22, και όχι 23 αγώνες.