Η Michelin παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του CrossClimate

Σχετικά άρθρα

Ακριβώς 6,5 χρόνια μετά την παρουσίαση του CrossClimate, η Michelin παρουσίασε σήμερα τη δεύτερη γενιά του ελαστικού, το λανσάρισμα του οποίου γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με την Michelin, το νέας γενιάς all-season ελαστικό της προσφέρει:

  • Τα οφέλη ενός καλοκαιρινού ελαστικού, όσον αφορά τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής
  • Τα οφέλη ενός χειμερινού ελαστικού, για επιδόσεις έλξης και φρεναρίσματος στο χιόνι και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η σήμανση 3PMSF (3-Peak-Mountain with Snow Flake) στα πλευρά του CrossClimate 2 επιβεβαιώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, ακόμη και σε χώρες όπου τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά

Η γαλλική εταιρία αναφέρει ότι χάρη στα σημαντικά -και εκ πρώτης όψης- αντικρουόμενα χαρακτηριστικά επιδόσεων που διαθέτει, το CrossClimate 2 είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Το CrossClimate 2 διαθέτει έναν πρωτοποριακό συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών που καλύπτουν όλα τα μέρη του, αλλά κυρίως τα μείγματα γόμας και το πέλμα του. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική δυνατή ισορροπία μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται για το πέλμα του και του ίδιου του σκαλίσματός του και σηματοδοτούν την άφιξη μιας νέας γενιάς all-season ελαστικών καθώς και υψηλές επιδόσεις που διαρκούν, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, δηλαδή μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος. Το CrossClimate 2 -καινούργιο και φθαρμένο- βρέθηκε στην κορυφή σε έξι από εννέα δοκιμές (κυρίως σε δοκιμές για επιδόσεις φρεναρίσματος και πρόσφυσης) το 2020 και το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Michelin τονίζει ότι το CrossClimate 2 βρίσκεται στην κορυφή σε μια σειρά ευρωπαϊκών δοκιμών, που περιλαμβάνουν premium All-Season ελαστικά, όπως:

  • Νούμερο 1 στο φρενάρισμα σε στεγνό και σε βρεγμένο οδόστρωμα (φθαρμένα ελαστικά, μέχρι το νόμιμο όριο φθοράς του πέλματος)
  • Στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο (καινούριο και φθαρμένο)
  • Νούμερο 1 για επιδόσεις έλξης στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο (καινούριο και φθαρμένο)
  • Νούμερο 2 για επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα (καινούριο)

Το νέο CrossClimate 2 ξεχωρίζει, επίσης, για τη χιλιομετρική απόδοση, χάρη στα μείγματα γόμας και στις αυτομπλοκαριζόμενες εγκοπές που μειώνουν την αντίσταση κύλισης και βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Το CrossClimate 2 είναι διαθέσιμο σε 105 διαστάσεις, για ζάντες 15 έως 20 ιντσών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 65 νέες διαστάσεις, αύξηση 40 % σε σχέση με τον κατάλογο του προκατόχου του, το CrossClimate+.

Η αντίσταση κύλισης του CrossClimate 2 είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός παρόμοιου καλοκαιρινού ελαστικού. Τέλος, η γκάμα ελαστικών CrossClimate 2 κατασκευάζεται σε επτά εργοστάσια της Michelin στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα