Αν υπάρχει μια χώρα της Ευρώπης που δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβείς τα όρια ταχύτητας, είναι η Ελβετία. Εκεί, τα όρια είναι πολύ αυστηρά, και τα πρόστιμα είναι αρκετά ακριβά, με την βαριά τιμωρία των παραβατών να είναι ένας τρόπος πρόληψης.

Οι κλήσεις για οποιαδήποτε τροχαία παράβαση σχετίζεται με το εισόδημα του παραβάτη, και σε ορισμένες περιπτώσεις, εξετάζονται και οι καταθέσεις που υπάρχουν στο όνομα του δράστη. Αυτό εξηγεί το αρκετά υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μια γυναίκα, η οποία κινούταν με το Range Rover της με 93 χλμ/ώρα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή ενός χωριού, όπου το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η περιουσία της συγκεκριμένης γυναίκας ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2018, και αρχικά το πρόστιμο ήταν 401.400 φράγκα (370.000 ευρώ), αλλά μετά από έφεση της γυναίκας αυτό μειώθηκε στα 189.550 φράγκα (175.000 ευρώ).

Η γυναίκα από τη Ζυρίχη είχε ήδη δύο πρόστιμα με αναστολή για προηγούμενες παραβάσεις και εξαιτίας της τελευταίας της παράβασης στο χωριό Wollerau, τώρα πρέπει να πληρώσει και τα προηγούμενα, το ύψος των οποίων φτάνει τα 209.000 φράγκα, ή 192.825 ευρώ.