Νέα Υόρκη: Απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων το 2035

Σχετικά άρθρα

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom, περί της απαγόρευσης πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων το 2035, έρχεται να κάνει το ίδιο η ομόλογος του της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι η Kathy Hochul ανέλαβε τα καθήκοντά της μόλις τον Αύγουστο, μετά την παραίτηση του Andrew Cuomo εξαιτίας των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η νέα κυβερνήτης της πολιτείας ένα από τα πρώτα πράγματα που υπέγραψε ήταν το νομοσχέδιο που απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά που θα πωλούνται στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2035. Επιπλέον, τα βαρέα και μεσαίου βάρους φορτηγά που θα πωληθούν στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να είναι μηδενικών εκπομπών έως το 2045.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, ο νόμος απαιτεί την ανάπτυξη μιας στρατηγικής ανάπτυξης οχημάτων μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2023. Η Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) θα ηγηθεί της στρατηγικής, επιταχύνοντας την εφαρμογή των κρατικών πολιτικών και προγραμμάτων απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων του νόμου.

Το τμήμα προστασίας του περιβάλλοντος της Νέας Υόρκης ορίζει ως οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...