Καλιφόρνια: Απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων το 2035

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom, όλα τα επιβατικά οχήματα που θα πωλούνται στην πολιτεία από το 2035 και έπειτα, θα είναι μηδενικών εκπομπών άνθρακα, με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και του νέφους.

Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα μπορούσαν πλέον να πωλούν νέα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Καλιφόρνια από το 2035 και μετά, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύονται και τα plug-in υβριδικά οχήματα.

Ο Newsom είπε πως ο τομέας των μεταφορών προκαλεί περισσότερο από το ήμισυ της ρύπανσης από άνθρακα στην Καλιφόρνια και ορισμένα τμήματα της πολιτείας θεωρούνται από τα τοξικότερα στις ΗΠΑ.

Για πάρα πολλές δεκαετίες, έχουμε επιτρέψει στα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά και οι οικογένειές μας. Τα αυτοκίνητά μας δεν θα πρέπει να χειροτερέψουν τις πυρκαγιές και να δημιουργήσουν περισσότερες ημέρες με καπνό στον αέρα.

Τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να λιώνουν τους πάγους ή να αυξάνουν τη στάθμη της θάλασσας απειλώντας τις αγαπημένες μας παραλίες και τις ακτές.

Η μετάβαση σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερο από 35% και κατά 80% των εκπομπών οξειδίων του αζώτου.

Το CARB (California Air Resources Board) θα αναπτύξει κανονισμούς που θα επιβάλουν την υποχρέωση ότι όλες οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών στην πολιτεία θα έχουν μηδενικές εκπομπές έως το έτος 2035 και ότι όλα τα μεσαία και βαρέα φορτηγά θα είναι απαλλαγμένα από εκπομπές άνθρακα έως το 2045. “όπου αυτό είναι εφικτό”.

Η ανακοίνωση αυτή δεν θα εμποδίζει τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να κατέχουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να μπορούν να τα πουλήσουν ως μεταχειρισμένα.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια θα προχωρήσει σε συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να επιταχυνθεί η δημιουργία δικτύων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταθμούς για μη ρυπογόνα καύσιμα όπως είναι το υδρογόνο.

Η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία των ΗΠΑ που σημειώνει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 11% του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το 2019 πουλήθηκαν εκεί 1,89 εκατ. νέα αυτοκίνητα και 3,82 εκατ. μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

ΠηγήGov.ca.gov

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...