Το Golf GTI Clubsport 45 βγήκε στη παραγωγή από την Volkswagen για τον εορτασμό των 45 χρόνων από την κυκλοφορία του Golf GTI. Διαθέτει τον 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο TSI κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης σε σχέση με αυτό της απλής έκδοση του Golf GTI.

Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο διαθέτει μαύρη οροφή και μαύρη αεροτομή, ενώ με το πακέτο Race -το οποίο διατίθεται ως στάνταρ και αποκλειστικά στο Golf GTI Clubsport 45- ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τροχούς αλουμινίου Scottsdale 19 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, με μια λεπτή κόκκινη λεπτομέρεια.

Το πακέτο Race περιλαμβάνει επίσης μια νέα εξάτμιση, ενώ παράλληλα αφαιρεί τον περιοριστή της τελικής ταχύτητας. Υπάρχουν LED matrix φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό του μοντέλου, υπάρχουν τα κλασικά διακοσμητικά GTI στοιχεία, που τα συναντάμε στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, ενώ ο αριθμός “45” προσθέτει χαρακτήρα στο σπορ τιμόνι.