Στα τέλη του 2022 το Polestar 3

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Polestar, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το Polestar 3, το coupe crossover που ετοιμάζει η εταιρία και σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει μόλις 2 σειρές καθισμάτων και θα είναι ισχυρότερο από την επόμενη γενιά του Volvo XC90 που θα βασίζεται.

Θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του XC90, με το μοντέλο να είναι αμιγώς ηλεκτρικό και να προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Σχεδιαστικά, θα έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και θα φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που θα το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην SPA II πλατφόρμα της Volvo και θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας που κατασκευάζονται μόνο στην Κίνα, το Polestar 3 θα συναρμολογείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου παράγεται το S60 από τον Αύγουστο του 2018.

Στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγεται και η νέα γενιά του XC90, με την κυκλοφορία του Polestar 3 να έχει οριστεί για τα τέλη του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...