Η Hoonigan Industries, των Brian Scotto και Ken Block, συνεργάστηκε με τη Microsoft για να κατασκευάσουν το Warthog που θα είναι διαθέσιμο στο Halo Infinite, με την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού να έχει οριστεί για 15 Νοεμβρίου. Η εμφάνιση του Warthog είναι ίδια με αυτή που θα έχει στο Halo Infinite και βασίστηκε σε εικόνες υψηλής ανάλυσης που παραχώρησε η 343 Industries.

Η κατασκευή του πραγματικού αυτοκινήτου χρειάστηκε περισσότερο από 12 μήνες και χιλιάδες ώρες δουλειάς, χρησιμοποιώντας ένα custom πλαίσιο, στο οποίο “κουμπώνουν” αγωνιστικές αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης. Οι εμπρός και πίσω άξονες προσφέρουν ανθεκτικότητα στην σκληρή χρήση και εξαιρετική άρθρωση, καθώς στόχος ήταν, όπως και στο παιχνίδι, να μπορεί να οδηγηθεί και να σκαρφαλώσει κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Μηχανικά, το Warthog φέρει έναν 7,2-λίτρων small-block V8 twin-turbo κινητήρα της Ford, απόδοσης 1.060 ίππων, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 160 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με το Warthog να είναι εξοπλισμένο με τα ελαστικά Baja Pro XS της Mickey Thompson, διαμέτρου 43 ιντσών, ενώ υπάρχει δυνατότητα περιστροφής και όλων των τροχών.

Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου έγιναν στην πρεμιέρα της ταινίας Free Guy, με την Hoonigan να παρουσιάζει στα στάδια της κατασκευής του μέσα από μια νέα σειρά videos στο YouTube. Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον “αέρα” στις 14 του μηνός, ενώ τα υπόλοιπα θα έρχονται ανά εβδομάδα.