Η Hyundai που κατέχει πλέον την Boston Dynamics, παρουσιάζει το Factory Safety Service Robot, ένα ρομπότ που βασίζεται στο Spot της Boston Dynamics και διαθέτει επιπλέον θερμική κάμερα, όπως και 3D αισθητήρα LiDAR για να μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους, να παρακολουθεί καταστάσεις υψηλής θερμοκρασίας, να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς, αλλά και να μπορεί να καταλαβαίνει αν μια πόρτα είναι ανοικτή ή κλειστή, ενώ παράλληλα είναι ικανό να εντοπίζει “απρόσκλητους” επισκέπτες.

Το Factory Safety Service Robot μπορεί να ελεγχθεί και εξ’αποστάσεως, παρέχοντας έτσι “ζωντανή” εικόνα από το σημείο που βρίσκεται. Σύμφωνα με την Hyundai, το ρομπότ θα βοηθήσει στον εντοπισμό κινδύνων μέσα στα εργοστάσιά της, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των ανθρώπων.

Το Factory Safety Service Robot χρησιμοποιείται πιλοτικά σε ένα εργοστάσιο της Kia στη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας τις βραδινές περιπολίες και όταν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, τότε μπορεί να καλέσει αυτόματα την πυροσβεστική. Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, τότε η Hyundai θα το χρησιμοποιήσει σε όλα τα εργοστάσιά της.