Τον περασμένο Φεβρουάριο η Nissan αποκάλυψε την τελευταία γενιά του Pathfinder, με την εμπορική πορεία του ιαπωνικού επταθέσιου SUV να ξεκινά στην αγορά της Αμερικής στις αρχές του καλοκαιριού, και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου.

Ωστόσο, σήμερα, στο “βιογραφικό” του Pathfinder προστέθηκε η πρώτη ανάκληση, η οποία αφορά 3.030 αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 10 Ιουνίου 2021 και 28 Ιουλίου 2021.

Η Nissan αναφέρει ότι ορισμένα Pathfinder ενδέχεται να έχουν κατασκευαστεί με ανεπαρκείς συγκολλήσεις στο βραχίονα συγκράτησης του δευτερεύοντα γάντζου του καπό. Εάν συμβαίνει αυτό, ο βραχίονας συγκράτησης μπορεί να μετακινηθεί εκτός θέσης και να οδηγήσει σε μερική εμπλοκή του γάντζου του καπό, ενώ ο βραχίονας συγκράτησης μπορεί επίσης να αποκολληθεί πλήρως, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει το καπό να ανοίξει χωρίς προειδοποίηση, εμποδίζοντας την θέα του οδηγού στο δρόμο και προφανώς αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η Nissan λέει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στην συντήρηση του εξοπλισμού συγκόλλησης και το έμαθε στις 23 Ιουνίου 2021, όταν ένας τεχνικός της παρατήρησε ότι ο δευτερεύων βραχίονας συγκράτησης ενός Pathfinder αποκολλήθηκε στη γραμμή παραγωγής.