Την ερχόμενη εβδομάδα, 1 με 3 Οκτωβρίου, διεξάγεται το Rally Φιλανδίας, ο 10ος από τους 12 αγώνες του φετινού WRC. Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται για πρώτη φορά σε φθινοπωρινό μήνα, καθώς συνήθως λάμβανε χώρα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι η ημέρα θα είναι μικρότερη και κάποιες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθούν με μειωμένο ή και καθόλου φυσικό φως.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της Toyota Gazoo Racing και ο νικητής του Rally Acropolis, Kalle Rovanpera, έκαναν δοκιμές υπό αυτές τις συνθήκες, ώστε να προετοιμαστεί το πλήρωμα κατάλληλα για τον αγώνα, με την ιαπωνική ομάδα να δίνει στην δημοσιότητα ένα onboard video, με οπτική από το κράνος του 21χρονου Φιλανδού (έχει γενέθλια την 1η Οκτωβρίου).

Όπως γνωρίζεις, το Rally Φιλανδίας αποτελείται από πάρα πολύ γρήγορες ειδικές, οι οποίες περνούν μέσα από πυκνά δάση και έχουν καλής ποιότητας και πρόσφυσης χώμα. Από το παραπάνω video, γίνεται εύκολα διακριτή η μεγάλη ταχύτητα που κινείται ο Rovanpera, έχοντας περιορισμένη ορατότητα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του συνοδηγού του, Jonne Halttunen.

Bonus

Δες και μερικά εξωτερικά πλάνα από τις ίδιες δοκιμές, που έκανε η ομάδα χθες στις ειδικές του αγώνα.