Η Polestar μπαίνει στο χρηματιστήριο

Σχετικά άρθρα

Η Polestar ανακοίνωσε σήμερα πως συγχωνεύεται με μια SPAC εταιρία, την Gores Guggenheim Inc, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Alec Gores και την επενδυτική τράπεζα Guggenheim Partners, προκειμένου να μπει στο χρηματιστήριο, με αποτίμηση 20 δισ. δολαρίων.

Από τη συμφωνία η Polestar θα λάβει 800 εκατ. δολάρια σε μετρητά από την Gores Guggenheim Inc, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και 250 εκατ. δολάρια από θεσμικούς επενδυτές, ανάμεσά τους και ο αστέρας του Χόλιγουντ Leonardo DiCaprio.

Μετά τη συγχώνευση, η συνδυασμένη εταιρεία θα ονομάζεται Polestar Automotive Holding UK Ltd και θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο “PSNY” στο Nasdaq.

Οι τρέχοντες κάτοχοι μετοχών της Polestar, οι οποίοι θα αυξήσουν το σύνολο των συμμετοχών τους στη συνδυασμένη εταιρεία, θα διατηρήσουν το 94% της ιδιοκτησίας τους, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...