Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Subaru έδωσε μερικές φωτογραφίες του Solterra, του ηλεκτρικού SUV που αναπτύσσεται από κοινού με την Toyota, και σήμερα η ιαπωνική εταιρία έδωσε ένα teaser video, που αποκαλύπτει λίγα περισσότερα στοιχεία από τον σχεδιασμό του μοντέλου.

Το Solterra είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA της Toyota.

Το όνομα “Solterra” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις “Sol” και “Terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον Ήλιο και τη Γη. Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru, δηλαδή των XV, Forester, Outback και Ascent και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

Το αυτοκίνητο θα αποδίδει τουλάχιστον 280 άλογα, θα είναι τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, με την μπαταρία του να του προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Τόσο το Solterra, όσο και το Toyota bZ4X φέρουν τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και ηλεκτροκινητήρες της Toyota, και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου, αλλά σίγουρα αυτή δεν αργεί.