Η Tesla κατηγορεί την Rivian για κλοπή τεχνολογίας μπαταριών και υπαλλήλων

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2020 η Tesla μήνυσε την Rivian, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία “κυνηγά” τους υπαλλήλους της πρώτης και αυτοί κλέβουν τα εμπορικά μυστικά της Tesla.

Πιο συγκεκριμένα η Tesla ισχυρίζεται ότι τέσσερις από τους πρώην υπαλλήλους της πήραν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες της καθώς έφυγαν για να εργαστούν για την Rivian, με την Tesla να προσθέτει ότι υποψιάζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που έχουν πράξει ομοίως. Η Rivian όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και υπέβαλε αίτηση να απορριφθεί η μήνυση της Tesla, κρίνοντας πως οι κατηγορίες εναντίον της ήταν αβάσιμες και ψευδείς.

Τον Μάρτιο του 2021 το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της Rivian και στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ο δικαστής επέτρεψε στην Tesla να καταθέσει ότι στοιχεία πιστεύει πως αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.

Η Tesla θεωρεί πως η Rivian έχει αποκτήσει πρόσβαση στη τεχνολογία των νέων 4680 μπαταριών της, υποστηρίζοντας και οι πρώην υπάλληλοι της που πλέον εργάζονται για λογαριασμό της Rivian, έδωσαν στην δεύτερη εμπορικά μυστικά των νέων μπαταριών.

Στις σχετικές ειδήσεις η Rivian έκανε γνωστό πως έχει δεχτεί 48.390 κρατήσεις για το R1T, ενώ μέσα στους πρώτους 6 μήνες του έτους παρουσίασε απώλειες 994 εκατ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...