Το τελευταίο διάστημα, με την εκλογή του νέου καγκελαρίου της Γερμανίας, ήρθε ξανά στη δημοσιότητα το θέμα θέσπισης ορίων ταχύτητας στα τμήματα των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν.

Ο Sebastian Vettel ρωτήθηκε για το ποια είναι η δική του άποψη, δηλώνοντας πως είναι υπέρ των ορίων ταχυτήτων μιας και θα κάνουν τους δρόμους της Γερμανίας ασφαλέστερους, ενώ παράλληλα θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά περίπου 2 εκατ. τόνους.

1

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πιστεύει πως η Γερμανία είναι μια ισχυρή χώρα και με την θέσπιση ορίων ταχύτητας θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Vettel είπε μεταξύ άλλων:

Δεν πρόκειται για προσωπικά συναισθήματα. Είναι απαραίτητο να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ένα όριο ταχύτητας θα εξοικονομήσει σχεδόν δύο εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 και θα έκανε τους δρόμους λίγο πιο ασφαλείς. Υπάρχουν ατυχήματα στη Γερμανία που συμβαίνουν μόνο επειδή δεν έχουμε όριο ταχύτητας. Εάν σώσεις τη ζωή ενός μόνο ατόμου, τότε αυτό είναι κάτι που έχει σημασία για μένα.