Η Lucid δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σουίτα υποβοήθησης οδηγού, την Lucid DreamDrive, που χρησιμοποιεί 31 αισθητήρες, κάμερες, αισθητήρες υπερήχων και ένα μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ανάλυσης LiDAR που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, που λειτουργεί παράλληλα με τους HD χάρτες. Η έκδοση με το LiDAR ονομάζεται DreamDrive Pro και χρησιμοποιεί και τα 21 ηχεία του Air για να παρέχει σαφείς ειδοποιήσεις κατεύθυνσης.

Το DreamDrive, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις Bosch, Continental και Here, διαθέτει επίσης σύστημα παρακολούθησης του οδηγού, ενώ μέσω over-the-air αναβαθμίσεων, θα αναβαθμίζεται συνεχώς.

Το DreamDrive θα υποστηρίζει αρχικά 19 συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης οδήγησης και παρκαρίσματος. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε τα Full Speed Highway Assist με Adaptive Cruise Control, Lane Centering, Traffic Drive-Off Alert, Headlight Assist, Autonomous Parking Assist, Pullout Control, Maneuver Comfort Braking, Surround View Monitoring, Cross Traffic Protection, Traffic Sign Recognition και Automatic Emergency Braking.

Αργότερα θα προστεθούν μέσω over-the-air αναβαθμίσεων 8 επιπλέον λειτουργίες. Το σύστημα στην αρχή θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, ενώ αργότερα θα μπορεί να υποστηρίξει και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Για να βεβαιωθεί πως ο οδηγός παραμένει πάντα σε εγρήγορση και έχει την προσοχή του στον δρόμο, το σύστημα διαθέτει μια υπέρυθρη κάμερα που παρακολουθεί συνεχώς τα μάτια και το κεφάλι του οδηγού και όταν διαπιστώσει πως ο οδηγός δεν δίνει προσοχή στον δρόμο, σταματά το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια, ενεργοποιώντας τα αλάρμ, εκπέμποντας και έναν δυνατό ήχο, ενώ ξεκλειδώνει και τις πόρτες για να μπορούν οι διασώστες να εισέλθουν στη καμπίνα.