Η Lamborghini σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για την Aventador

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τη στιγμή που η Lamborghini ξεκίνησε να κατασκευάζει την Aventador και η ιταλική εταιρία έχει σταματήσει πλέον να δέχεται νέες παραγγελίες γι’αυτή, μιας και έχει κλείσει τα βιβλία παραγγελιών.

Η παραγωγή του μοντέλου θα συνεχιστεί μέσα στο 2022, έτσι ώστε να κατασκευαστούν όσες Aventador έχουν ήδη παραγγελθεί, με την Lamborghini να παρουσιάζει τον διάδοχό της το 2023.

H Aventador Ultimae είναι το τελευταίο μη υβριδικό/ηλεκτρικό V12 μοντέλο δρόμου της Lamborghini, μιας και ο διάδοχος του μοντέλου θα φορά τον V12 ατμοσφαιρικό plug-in υβριδικό κινητήρα της Sian FKP 37.

Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων. Ο κινητήρας αποδίδει συνδυαστικά 819 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα.

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς. Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους. Η Lamborghini δηλώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας και ο υπερπυκνωτής ζυγίζουν μόλις 34 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα