H Lamborghini επιβεβαίωσε ότι ο αντικαταστάτης της Aventador θα έχει τον υβριδικό V12 της Sian

Σχετικά άρθρα

H Aventador Ultimae είναι το τελευταίο μη υβριδικό/ηλεκτρικό V12 μοντέλο δρόμου της Lamborghini, μιας και ο διάδοχος του μοντέλου θα παίρνει κίνηση από έναν plug-in υβριδικό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Το νέο μοντέλο θα είναι μέρος του προγράμματος “Direzione Cor Tauri” (Towards Cor Tauri, πορεία προς Cor Tauri), το οποίο παρουσίασε τον περασμένο Μάιο ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, και αναφέρει ότι όλα τα μοντέλα της θα είναι αποκλειστικά υβριδικά έως το 2024, με το ηλεκτρικό της μοντέλο να βγαίνει στην αγορά μετά το 2025.

Με την Aventador να έχει κυκλοφορήσει πριν δέκα ολόκληρα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της έκθεση της Γενεύης, η Lamborghini ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του supercar της. Έτσι, ο διάδοχος της Aventador, το οποίο του οποίου είναι ακόμα άγνωστο, θα φέρει τον ίδιο V12 ατμοσφαιρικό plug-in υβριδικό κινητήρα με την Sian FKP 37, ο οποίος αργότερα θα τοποθετηθεί και στην υβριδική έκδοση της Urus.

Η Sian φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων. Ο κινητήρας αποδίδει συνδυαστικά 819 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ISR 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό.

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς. Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους.

Η Lamborghini δηλώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας και ο υπερπυκνωτής ζυγίζουν μόλις 34 κιλά, με την Sian να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα. Σε σύγκριση με την Aventador SVJ, η Sian είναι γρηγορότερη κατά 1,2 δευτερόλεπτα στα 70-120 χλμ/ώρα και κατά 0,2 δευτερόλεπτα στα 30-60 χλμ/ώρα.

Το supercar εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που έχει αναπτυχθεί από την ίδια της Lamborghini και εκμεταλλεύεται τη συμμετρική συμπεριφορά του υπερπυκνωτή, φορτίζοντας τον πλήρως κάθε φορά που φρενάρει το αυτοκίνητο, με την αποθηκευμένη ενέργεια να είναι άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό σε ταχύτητες έως και τα 130 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr