H Nikola αντιμέτωπη με πρόστιμο 125 εκατ. δολαριών μετά από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σχετικά άρθρα

Η Nikola Motor ανέφερε σε δήλωση αυτή την εβδομάδα ότι έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με την αμερικάνικη κυβέρνηση, μετά από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να καταβάλει πρόστιμο 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ερευνήθηκε από την SEC μετά από ισχυρισμούς της Hindenburg Capital ότι ο ιδρυτής της, Trevor Milton, είχε παραπλανήσει τους επενδυτές σε σχεδόν όλες τις πτυχές της εταιρείας. Πράγματι, η SEC κατηγόρησε τον Milton για τρεις κατηγορίες απάτης, και γι’αυτό κινδυνεύει με το προαναφερθέν αστικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου είναι η καλύτερη εκτίμηση. Όταν αυτό ανακοινωθεί, η Nikola Motor θα έχει διορία δύο ετών για να το αποπληρώσει.

Από την πλευρά της, η Nikola ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση από τον Milton, για τις ζημιές που υπέστη σε σχέση με την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές έρευνες των ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε περαιτέρω τι σημαίνει αυτό, αλλά το 2020 πλήρωσε περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τις νομικές υποχρεώσεις του Milton.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως παρότι ο Milton έχει αποχωρήσει από την Nikola, αυτή εξακολουθεί να πληρώσει τα έξοδα του δικηγόρου του, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 8,1 εκατ. δολάρια, με τα συνολικά νομικά έξοδα της Nikola να ανέρχονται σε 27,5 εκατ. δολάρια, με την εταιρία να παρουσιάζει απώλειες 384,3 εκατ. δολαρίων το 2020.

Διάβασε ακόμα

Ο Trevor Milton, ιδρυτής της Nikola πούλησε μετοχές της αξίας 77 εκατ. δολαρίων

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...