Στις αρχές της εβδομάδας, η Lotus ξεκίνησε το teasάρισμα του ηλεκτρικό της SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2022, και σήμερα μας δείχνει ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει σύστημα LIDAR.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξηγεί ότι το σύστημα θα είναι τα μάτια του αυτοκινήτου και θα παίξει σημαντικό ρόλο στις πρωτοποριακές τεχνολογίες ευφυούς κίνησης που θα διαθέτει το όχημα. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο SUV της Lotus, αλλά και σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς της μάρκας.

Όλα αυτά θα βγουν στην αγορά έως το 2026, καθώς αποτελούν μέρος της στρατηγικής Vision80, η οποία σκιαγραφεί τη μετατροπή της Lotus σε μια εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2028, όταν η εταιρία θα γίνει 80 ετών. Το SUV της Lotus θα βασίζεται στην Premium πλατφόρμα της εταιρίας, μια από τις 4 που ανακοίνωσε η Lotus τον περασμένο Απρίλιο.

Το SUV αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Macan και οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ θα προσφέρεται με μπαταρίες χωρητικότητας από 92 έως 120 kWh, με το σύστημα φόρτισης να υποστηρίζει 800V.