Στα τέλη του καλοκαιριού, η Lotus έδωσε μια teaser φωτογραφία που μας έδειχνε τα 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει, ανάμεσά στα οποία είναι και δύο SUV. Όλα αυτά θα βγουν στην αγορά έως το 2026 καθώς αποτελούν μέρος της στρατηγικής Vision80, η οποία σκιαγραφεί τη μετατροπή της Lotus σε μια εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2028, όταν η εταιρία θα γίνει 80 ετών.

Ένα εκ των δύο SUV θα είναι το πρώτο που θα παρουσιαστεί από τα παραπάνω μοντέλα, καθώς έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο το 2022. Πριν λίγα λεπτά, η βρετανική εταιρία έδωσε ένα teaser video του εν λόγω μοντέλου, που έχει κωδική ονομασία Type 132, με τον τίτλο του video να είναι “Breath”.

Αυτό μας δίνει μια πρώτη ματιά στο νέο μοντέλο, το οποίο τονίζει τις ενεργές γρίλιες στη μάσκα, ώστε να βελτιστοποιείται η ψύξη των μερών, ενώ ταυτόχρονα να παρέχεται η βέλτιστη αεροδυναμική. Το SUV της Lotus θα βασίζεται στην Premium πλατφόρμα της εταιρίας, μια από τις 4 που ανακοίνωσε η Lotus τον περασμένο Απρίλιο.

Το SUV αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Macan και οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ θα προσφέρεται με μπαταρίες χωρητικότητας από 92 έως 120 kWh, με το σύστημα φόρτισης να υποστηρίζει 800V.