Στις αρχές του μήνα ο Elon Musk απάντησε στον David Beasley, διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ, λέγοντας πως θα δωρίσει 6 δισ. δολάρια εάν του αποδείξουν πως μπορεί να δοθεί τέλος στην πείνα.

Διάβασε επίσης

Ο Elon Musk απαντά στον ΟΗΕ: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Τώρα ο Beasley απάντησε στον Musk, γράφοντας στο Twitter:

Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου και μπορεί να αποφευχθεί. Elon Musk ζήτησες ξεκάθαρο σχέδιο και ανοιχτά βιβλία. Εδώ είναι! Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σου – και με οποιονδήποτε άλλον – που είναι σοβαρός όσον αφορά τη διάσωση ζωών. Το ζητούμενο είναι 6,6 δισ. δολάρια για να αποφευχθεί ο λιμός το 2022 σε 42 εκατ. ανθρώπους σε 43 χώρες του κόσμου.

Η πρόταση του ΟΗΕ (πάτησε εδώ για να το διαβάσεις) περιλαμβάνει σχέδιο αξίας 3,5 δισ. δολαρίων για διανομή τροφίμων και επιπλέον 2 δισ. δολάρια για διανομή μετρητών και κουπονιών σίτισης. Επιπλέον 700 εκατ. για δαπάνες σχεδιασμού, επέκτασης και διαχείρισης αποτελεσματικών προγραμμάτων για τις μεταφορές εκατ. τόνων τροφίμων και μετρητών.

Τέλος απαιτούνται 400 εκατ. για τη διαχείριση παγκοσμίων και περιφερειακών επιχειρήσεων, για τη διοίκηση και τη λογοδοσία και μεταξύ άλλων για τον συντονισμό των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων και εναέριων διαδρομών, τον συντονισμού logistics παγκοσμίως, την παρακολούθηση και ανάλυση της πείνας σε όλο τον κόσμο, τη διαχείριση κρίσεων και για ανεξάρτητους ελεγκτές για επίβλεψη.