Παραδόθηκε το πρώτο Hennessey Venom F5 των 1.840 ίππων στον ιδιοκτήτη του

Σχετικά άρθρα

Πριν έντεκα μήνες, η Hennessey παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Venom F5 και χθες η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το πρώτο αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του. Αυτός πλήρωσε τουλάχιστον 2,1 εκατ. δολάρια, που είναι η βασική τιμή του αυτοκινήτου, το οποίο είναι βαμμένο σε χρυσό/κίτρινο (Mojave Gold) χρώμα, και -όπως βλέπεις- προστέθηκε σε μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή.

Συνολικά, θα βγουν στην παραγωγή μόλις 24 Venom F5, τα οποία έχουν όλα πουληθεί, με τους αγοραστές -εκτός από το να έχουν βαθιές τσέπες- να πρέπει επίσης να είναι θαρραλέοι, αφού το αμερικάνικο hypercar δεν εφοδιάζεται με αερόσακους. Αυτό επηρεάζει τη νομική του κατάσταση, καθώς μπορεί να καταχωρηθεί στις ΗΠΑ μόνο με τον τίτλο “έκθεσης και προβολής”. Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες του δεν θα μπορούν να το οδηγούν για περισσότερα από 2.500 μίλια (4.023 χιλιόμετρα) ετησίως.

Η Hennessey έχει υποσχεθεί ότι το Venom F5 θα σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), για να φτάνει σε έναν άλλο μαγικό αριθμό, πιάνοντας τα 500 χλμ/ώρα. Τον περασμένο Απρίλιο, ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου κατάφερε να πιάσει “μόνο” 200 μίλια/ώρα (322 χλμ/ώρα), αλλά η ισχύς του κινητήρα περιορίστηκε στα μόλις 900 άλογα (μόλις 50% της πραγματικής απόδοσης του).

Η αμερικάνικη εταιρία θέλει να υπερβεί την τελική ταχύτητα των Bugatti Chiron Super Sport 300+ και Koenigsegg Agera RS, αλλά πριν συμβεί αυτό, αποκάλυψε ένα νέο χρώμα για το Venom F5. Πρόκειται για ένα ασημί (Lausanne Silver) χρώμα, που συνδυάζεται με τα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας (κόκκινο, λευκό και μπλε), στη λωρίδα που το διατρέχει. Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται από τις αρχές Δεκεμβρίου στην έκθεση του μουσείου Petersen στο Λος Άντζελες.

Να θυμίσω ότι το αμερικάνικο hypercar διαθέτει έναν 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”. Το μπλοκ αυτού είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά. Η απόδοση του ανέρχεται σε 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους) στις 8.000 σ.α.λ. και η ροπή αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτ.. Και αν αυτό δεν φαντάζει εντυπωσιακό, ο Hennessey ανακοινώνει ότι τα 0-200 χλμ/ώρα έρχεται σε 4,7 δευτ., τα 0-300 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτ. και για τα 0-400 χλμ/ώρα σε 15,4 δευτ., όταν η Bugatti Chiron χρειάζεται 32,6 δευτ.! Η εταιρία στοχεύει ότι η τελική ταχύτητα θα ξεπεράσει τα 500 χλμ/ώρα, κάτι που θα μάθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...