Ξεπούλησε το Hennessey Venom F5

Σχετικά άρθρα

Η Hennessey ανακοίνωσε ότι το Venom F5 έκανε sold-out, μιας και τα 24 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει η εταιρία έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι πλήρωσαν τουλάχιστον 2,1 εκατ. δολάρια (προ φόρων) για να το αποκτήσουν.

Τα μισά από τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα στον υπόλοιπο κόσμο, με το καθ’ένα να είναι μοναδικό αφού θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε ιδιοκτήτη.

Το αμερικάνικο hypercar διαθέτει έναν 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”. Το μπλοκ αυτού είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά.

Η απόδοση του ανέρχεται σε 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους) στις 8.000 σ.α.λ. και η ροπή αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτ.. Και αν αυτό δεν φαντάζει εντυπωσιακό, ο Hennessey ανακοινώνει ότι το 0-200 χλμ/ώρα έρχεται σε 4,7 δευτ., το 0-300 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτ. και για το 0-400 χλμ/ώρα σε 15,4 δευτ., όταν η Bugatti Chiron χρειάζεται 32,6 δευτ.! Η εταιρία στοχεύει ότι η τελική ταχύτητα θα ξεπεράσει τα 500 χλμ/ώρα, κάτι που θα μάθουμε μέσα στο 2021.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το Hennessey Venom F5 μπορείς να διαβάσεις στο ακόλουθο άρθρο.

Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Η έκδοση παραγωγής του Hennessey Venom F5, με 1.840 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...