Σχεδόν 27 χρόνια μετά το θάνατο του Ayrton Senna, ο Jean Todt -τότε επικεφαλής της Ferrari στην F1- έκανε γνωστό σε συνέντευξη του ότι η ιταλική ομάδα έκανε επίσημη πρόταση συνεργασίας στον Βραζιλιάνο οδηγό.

Ο Γάλλος στην αρχή της επαγγελματικής του εμπειρίας στο Maranello, όπου βρισκόταν επικεφαλής από το 1993 έως το 2007, παραδέχτηκε ότι πρόσφερε στον Βραζιλιάνο συμβόλαιο για το 1995, αλλά ο Βραζιλιάνος ήθελε να πάει στην Ferrari ένα χρόνο νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Todt δήλωσε στο beIN Sports:

Λίγες εβδομάδες μετά την άφιξή μου στη Ferrari, συνάντησα τον Ayrton Senna το Σαββατοκύριακο του αγώνα στη Monza, στο ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο όπου μέναμε. Του πρότεινα να έρθει στη Ferrari το 1995, αλλά αυτός πίεζε για το 1994. Είχαμε ήδη δύο οδηγούς με συμβόλαιο, τον Jean Alesi και τον Gerhard Berger, οπότε δεν μπορέσαμε να εκπληρώσουμε το αίτημά του, και όταν ο Ayrton με ρώτησε γιατί, του εξήγησα την κατάσταση. Ωστόσο, δεν ήθελε να τα παρατήσει, λέγοντας ότι τα συμβόλαια δεν μετρούν στη Formula 1, αλλά του είπα ότι για μένα τα συμβόλαια πρέπει να γίνονται σεβαστά. Του προσφέραμε συμβόλαιο για το 1995, αλλά ξέρουμε τι έγινε μετά.

Όπως γνωρίζεις, ο Senna μεταπήδησε από την McLaren στη Williams για το 1994, με τον Todt συνεχίζοντας να αναφέρει τους λόγους που ώθησαν τη Ferrari να θέλει να επικεντρωθεί σε έναν κορυφαίο οδηγό:

Ήθελα έναν κορυφαίο οδηγό, όταν έφτασα στη Ferrari οι υπεύθυνοι του πλαισίου είπαν ότι δεν κερδίζεις μόνο λόγω του κινητήρα, για άλλους το πρόβλημα ήταν το σασί, για άλλους η ευθύνη ήταν οι οδηγοί.

Έτσι είπα στον εαυτό μου, υπάρχει μια μεταβλητή που μπορούμε να αφαιρέσουμε: αν πάρουμε τον καλύτερο οδηγό στον κόσμο, ή τουλάχιστον έναν οδηγό που είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, μπορούμε να εξαλείψουμε την μια δικαιολογία. Αν είχαμε τον Senna, κανείς δεν θα μπορούσε να κουνήσει το δάχτυλο στον οδηγό, γι’ αυτό και στη συνέχεια πήραμε τον Michael.