Η Toyota Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική περιοχή Greensboro-Randolph στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα επιλέχθηκε ως η τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της.

Η Toyota θα επενδύσει 1,29 δισ. δολάρια για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο θα ονομαστεί Toyota Battery Manufacturing, Βόρεια Καρολίνα (TBMNC).

1

Όταν ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών το 2025, το εργοστάσιο θα έχει τέσσερις γραμμές παραγωγής, καθεμία από τις οποίες θα μπορεί να παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου για 200.000 οχήματα, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι πρόθεση της είναι να επεκταθούν σε τουλάχιστον έξι οι γραμμές παραγωγής, για να παράγουν μπαταρίες για συνολικά έως 1,2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως .

Το νέο εργοστάσιο μπαταριών της Toyota αναμένεται να δημιουργήσει 1.750 νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική, με την εταιρία να αναφέρει ότι η Βόρεια Καρολίνα προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για αυτήν την επένδυση, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής, του εκπαιδευτικού συστήματος υψηλής ποιότητας, της πρόσβασης σε ένα ποικίλο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και ένα φιλόξενο περιβάλλον για επιχειρηματική δραστηριότητα.