Φανταστική μινιατούρα της Mercedes-AMG F1 W11 της Amalgam, αξίας €30.060

Σχετικά άρθρα

Από το 1985 η Amalgam Collection κατασκευάζει μοντέλα αυτοκινήτων με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια σε διάφορες κλίμακες, που κυμαίνονται από 1:18 έως 1:4.

Η πιο πρόσφατη μινιατούρα είναι η Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance, και πιο συγκεκριμένα το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε το έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα του, το 2020.

Παράλληλα, ο Βρετανός με τη νίκη του στο GP της Πορτογαλίας της περασμένης σεζόν έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο βιβλίο της ιστορίας, καθώς πήρε την 92η του νίκη και έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της F1, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Michael Schumacher.

Η Amalgam Collection πήρε τα αυθεντικά CAD σχέδια και κωδικούς βαφής από την ομάδα της Mercedes-AMG Formula 1 για να κατασκευάσει τη μινιατούρα όπως ακριβώς έτρεξε στο GP της Πορτογαλίας του 2020.

Συνολικά, η βρετανική εταιρία -με έδρα το Bristol- θα κατασκευάσει μόλις επτά κομμάτια του μονοθέσιου, σε κλίμακα 1:4, με το κόστος της μινιατούρας να ορίζεται στα €30.060. Το μήκος της αγγίζει τα 1.250 χλστ., με την κατασκευή και τη συναρμολόγηση να γίνεται χειροποίητα και να απαιτεί πάνω από 450 ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ η Amalgam αναφέρει ότι χρειάστηκε πάνω από 4.500 ώρες για να εξελίξει το μοντέλο.

Η W11 κυριάρχησε και στα δύο πρωταθλήματα με 13 νίκες (ποσοστό νικών 76,5%) και 12 “lockout” της πρώτης σειράς του grid, σε μόλις 17 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν. Το μονοθέσιο οδηγήθηκε από τον Lewis Hamilton, τον Valtteri Bottas και τον George Russell, με τον τελευταίο να αναπληρώνει τον Hamilton στο Grand Prix του Sakhir, αφού ο τελευταίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Hamilton κυριάρχησε τη σεζόν, ισοφαρίζοντας το δεκαπενταετές ρεκόρ του Schumacher, όταν εξασφάλισε το έβδομο πρωτάθλημα οδηγών στο GP της Τουρκίας, τον 14ο αγώνα της περσινής σεζόν.

Ο Hamilton και η W11 κατέχουν το ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο pole position στην ιστορία του αθλήματος, στο Ιταλικό Gran Prix. Ο Βρετανός είχε μέση ωριαία ταχύτητα 264,4 χλμ/ώρα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:18.887 στην Monza. Η W11 είναι πιθανότατα το ταχύτερο μονοθέσιο F1 που είδε ποτέ ο κόσμος, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, με τις επερχόμενες αλλαγές κανόνων για το 2022 να μειώνουν αισθητά τα επίπεδα κάθετης δύναμης των μονοθεσίων.

Η W11 είναι περίπου επτά δευτερόλεπτα ταχύτερη σε έναν γύρο, από την θρυλική McLaren MP4/4 του 1989, του Ayrton Senna και πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερη στον γύρο από την κυρίαρχη Ferrari F2004 του Michael Schumacher.

Το 2020, η ομάδα της Mercedes σημείωσε νέα ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix σε οκτώ διαφορετικές πίστες, με πέντε να πηγαίνουν στον Hamilton, δύο στον Bottas και ένα στον Russell.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr