Σχεδόν πέντε εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν του WRC, ο Sebastien Ogier είχε την πρώτη του επαφή με το νέο του “εργασιακό” περιβάλλον, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του νέου Toyota GR Yaris WRC Rally1.

Πιο συγκεκριμένα, ο 8 φορές πρωταθλητής του WRC ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα διήμερο δοκιμών με το υβριδικό αγωνιστικό της ιαπωνικής εταιρίας, στους δρόμους των Γαλλικών Άλπεων, πάνω από το Μονακό.

Ο 38χρονος Γάλλος απήλαυσε την ηλιοφάνεια και τις στεγνές συνθήκες, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Υπήρχε, ωστόσο, αρκετός πάγος στο δρόμο, δίνοντας μια γνήσια αίσθηση του Rallye Monte-Carlo, που του χρόνου θα διεξαχθεί μεταξύ 20 – 23 Ιανουαρίου. Ο Ogier δεν θα τρέξει όλους τους αγώνες του WRC την επόμενη χρονιά, καθώς θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα μερικών αγώνων.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA, τα αγωνιστικά θα κυκλοφορούν στις απλές διαδρομές -μεταξύ των ειδικών- μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ στις ειδικές αυτός θα αυξάνει την συνολική απόδοση του συνόλου. Το ιαπωνικό εργοστάσιο είναι ένα από τα τρία που έχουν δεσμευτεί για την νέα υβριδική εποχή του WRC, με το νέο αγωνιστικό -προδιαγραφών Rally1- να βασίζεται στην τελευταία γενιά του GR Yaris.

Οι δοκιμές του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν επίσης η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τον Ogier, καθώς μετά την απόσυρση του Julien Ingrassia, ο Benjamin Veillas θα είναι ο νέος συνοδηγό του Γάλλου. Ο Veillas έχει συνοδηγήσει με τον Ogier σε πολλές δοκιμές στο παρελθόν, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που το πλήρωμα εργάστηκε για ένα αγώνα του WRC, στο οποίο θα αγωνιστούν μαζί.