Η Citroen παρουσίασε το My Ami Buggy Concept, μια πρωτότυπη εκτός δρόμου έκδοση του Ami που δεν σκοπεύει να την περάσει στη παραγωγή. Το πρωτότυπο διαθέτει μεταξύ άλλων σχάρα στην οροφή, εκεί όπου υπάρχει μια ρεζέρβα, ματ χρυσαφί σιδερένιες ζάντες με εκτός δρόμου ελαστικά, προστατευτικά στους προφυλακτήρες και στα φώτα, όπως και πρόσθετα LED στοιχεία στην οροφή.

Τα φτερά έχουν φουσκώσει και οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν. Στο εσωτερικό το πρωτότυπο διαθέτει νέα αφρώδη υλικά με διπλάσιο πάχος, από 35 στα 70 χιλιοστά, στα καθίσματα, κάτι που θα καθιστά πιο ελαφριά και μαλακά. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν ή να πλυθούν.

Οι κάδοι αποθήκευσης στο ταμπλό, αξεσουάρ που είναι ήδη διαθέσιμα στο Ami, έχουν επανασχεδιαστεί ειδικά για το My Ami Buggy Concept. Μια ματ χρυσή σχάρα είναι στερεωμένη πάνω από τους κάδους για να εμποδίζει την κίνηση των αντικειμένων που μπορούν να τοποθετηθούν εκεί.

Επιπλέον, το πρωτότυπο έχει μια ειδική σειρά αποσκευών, κάθε αντικείμενο της οποίας ταιριάζει απόλυτα στους εσωτερικούς χώρους του οχήματος. Ένας αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης ενσωματωμένος στις πόρτες στο ύψος του καθίσματος. Το καλώδιο φόρτισης από την άλλη, τοποθετείται σε μια θήκη στο πλαίσιο της πόρτας του συνοδηγού και έχει σχήμα λαβής για να διευκολύνει τον χειρισμό.