Ο νέος πρόεδρος της FIA, ο Mohammed Ben Sulayem δεσμεύτηκε να διορθώσει τα προβλήματα της Formula 1, αλλά αναγνώρισε ότι μπορεί επίσης να χρειαστεί να τιμωρήσει τον Lewis Hamilton για την παραβίαση των κανονισμών, με την απόφασή του να μην παρευρεθεί στο γκαλά της FIA για την απονομή των τροπαίων.

Ο Hamilton δεν έδωσε το παρόν στο γκαλά της FIA, παρότι το ορίζουν οι κανονισμοί. Συγκεκριμένα το Άρθρο 6.6 αναφέρει πως στους πρώτους τρεις του πρωταθλήματος απαιτείται η παρουσία τους στο γκαλά, εκεί όπου θα γίνει η απονομή των τροπαίων.

Ο Ben Sulayem είπε:

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση, δεν θα υπάρξει καμία συγχώρεση για αυτό,

συμπληρώνοντας πως οι κανονισμοί μπορούν πάντα να βελτιωθούν, λέγοντας πως θέλει να κάνει μια νέα αρχή.

Πρέπει να βελτιωθούμε από κάθε άποψη. Θα εξετάσουμε τους κανονισμούς και θα βεβαιωθούμε πως οποιαδήποτε κατάσταση θα συμβεί στο μέλλον θα έχουμε μια άμεση λύση για αυτήν.

Ερωτηθείς σχετικά με την εμπιστοσύνη της FIA στον Michael Masi, είπε ότι θα “εξετάσει κάθε ζήτημα που μπορεί να βελτιώσει τη FIA ή υπάρχει ένα θέμα σχετικά με αυτό”, αλλά τόνισε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση.

Ο Lewis Hamilton σε μια κίνηση που μόνο τυχαία δεν είναι, έκανε “unfollow” τον επίσημο λογαριασμό της Formula 1 στο Instagram, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο GP της σεζόν.