Ο Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA

Σχετικά άρθρα

Ο Mohammed Ben Sulayem είναι ο νέος πρόεδρος της FIA αφού συγκέντρωσε το 61,62% των ψήφων των μελών της FIA, με τον Graham Stoker να συγκεντρώνει το 36,62%, ενώ υπήρχε αποχή 1,76%. O Mohammed Ben Sulayem αντικαθιστά τον Jean Todt ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της FIA για τρεις θητείες, από το 2009 έως και σήμερα.

Ο Mohammed Ben Sulayem, 60 ετών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι πρόεδρος του οργανισμού μηχανοκίνητου αθλητισμού των Εμιράτων (EMSO) από το 2005, ήταν αντιπρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA για τη Μέση Ανατολή, πρώην οδηγός ράλι και 14 φορές Πρωταθλητής Ράλι Μέσης Ανατολής της FIA, κερδίζοντας 61 διεθνείς διοργανώσεις από το 1983 έως το 2002. Έκανε εκστρατεία με το πανό « FIA for Members », δεσμεύοντας να διπλασιάσει τη συμμετοχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, να ενισχύσει τη διαφορετικότητα και την ένταξη και να γίνει κορυφαίος διαμορφωτής κοινής γνώμης για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος πρόεδρος της FIA στην 117χρονη ιστορία του οργανισμού. Εξελέγη για τετραετή θητεία, διορίζοντας τον Carmelo Sanz de Barros ως πρόεδρο της Γερουσίας, τον Robert Reid ως αναπληρωτή πρόεδρο για τον Αθλητισμό και τον Tim Shearman ως αναπληρωτή πρόεδρο για την κινητικότητα.

Ο Mohammed Ben Sulayem , νέος Πρόεδρος της FIA, δήλωσε:

Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα πρόεδρος της FIA στην ολοκλήρωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο Παρίσι σήμερα. Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον Graham για την εκστρατεία και τη δέσμευσή του στην Ομοσπονδία. Θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη τόσο την δική μου, όσο και της FIA και των μελών της, στον Jean Todt για όλα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία 12 χρόνια. Δεσμεύομαι να συνεχίσω το σημαντικό έργο του και να πάω βήματα μπροστά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την κινητικότητα.

Ο Jean Todt , πρώην πρόεδρος της FIA, δήλωσε:

Ένα κεφάλαιο έφτασε στο τέλος του. Μπορούμε να είμαστε συλλογικά ικανοποιημένοι για τα επιτεύγματά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα τα τελευταία 12 χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ομάδα μου, τη διοίκησή μας και όλα τα μέλη της ομοσπονδίας. Συγχαίρω τον Mohammed για την εκλογή του ως πρόεδρος της FIA και εύχομαι σε αυτόν, στην ομάδα του και στην ομοσπονδία την καλύτερη επιτυχία στα επόμενα χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...