Η αστυνομία στην πολιτεία Victoria της Αυστραλίας πρόσθεσε πρόσφατα στο στόλο της μια BMW M3 Competition, με την πολιτεία Queensland της χώρας να ακολουθεί τον εντελώς αντίθετο δρόμο. Όπως διάβασες στον τίτλο, η αστυνομία της εν λόγω πολιτείας διαθέτει πλέον στις τάξεις της ένα Hyundai Nexo, για να ακολουθήσουν σύντομα επιπλέον τέσσερα του ίδιου αυτοκινήτου.

Αυτά τα πέντε αυτοκίνητα θα προστεθούν στα 28 μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη για λογαριασμό της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από πέρυσι, καθώς και σε εκείνα που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της Hyundai στο Σίδνεϊ. Το Nexo είναι το μοναδικό υδρογονοκίνητο μοντέλο που πωλείται επί του παρόντος στην Αυστραλία.

Να θυμίσω ότι σύμφωνα με τον κύκλο του WLTP η αυτονομία του Nexo ανέρχεται σε 666 χλμ. καθώς το υδρογονοκίνητο μοντέλο της Hyundai διαθέτει τρεις δεξαμενές με την κάθε μια να έχει χωρητικότητα 52,2 λίτρων και οι οποίες γεμίζουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Η κορεάτικη εταιρία αναφέρει ότι το Nexo καταναλώνει 0,84 κιλά υδρογόνο ανά 100 χλμ.

Το μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων με 395 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 179 χλμ/ώρα., ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 1.889 καθώς διαθέτει ένα ελαφρύ σύστημα μετάδοσης κίνησης.