Ο Elon Musk σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σατιρική ιστοσελίδα Babylon Bee, είπε πως έχει πουλήσει αρκετές μετοχές της Tesla στο πλαίσιο του σχεδίου του να ρευστοποιήσει το 10% των τίτλων που είχε στη κατοχή του. Όπως είπε:

Πούλησα αρκετές μετοχές για να φτάσω περίπου στο 10% συν εκείνες από την εξάσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης και προσπάθησα να είμαι εξαιρετικά ακριβής.

Ερωτηθείς αν πούλησε τις μετοχές λόγω της «δημοσκόπησης» στο Twitter, απάντησε ότι έπρεπε να εξασκήσει δικαιώματα προαίρεσης τα οποία λήγουν το επόμενο έτος “ό,τι κι αν γίνει”.

Χθες Τρίτη, ο Musk πούλησε άλλες 583.611 μετοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχει ρευστοποιήσει σε 13,5 εκατομμύρια -περί του το 80% αυτού που σχεδίαζε να πουλήσει.

Από τα 13,5 εκατ. των μετοχών που ρευστοποίησε, οι 8,06 εκατ. πουλήθηκαν για να αποπληρώσει φόρους που σχετίζονται με την άσκηση των δικαιωμάτων του. Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θα πληρώσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, επέκρινε την πολιτεία της Καλιφόρνια για υπερφορολόγηση, υπερασπίζοντας την απόφασή του να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της Tesla από την πολιτεία της Καλιφόρνια σε αυτή του Τέξας.

Η Καλιφόρνια ήταν η πολιτεία των ευκαιριών και τώρα γίνεται ολοένα και περισσότερο η χώρα της υπερβολικής ρύθμισης, της υπερβολικής νομοθέτησης, της υπερφορολόγησης,

κατέληξε, προσθέτοντας ότι “καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να γίνουν πράγματα” στην εν λόγω πολιτεία.