ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν ξανά τις Hyundai και Kia για τις πυρκαγιές σε κινητήρες αυτοκινήτων τους

Σχετικά άρθρα

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την “μηχανική ανάλυση” περίπου τριών εκατ. αυτοκινήτων της Hyundai και της Kia, με στόχο να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ανακλήσεων που έκαναν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες για να αποφευχθούν περιπτώσεις που οι κινητήρες των αυτοκινήτων έπαιρναν φωτιά.

Η NHTSA συμπληρώνει πως έχουν τεθεί σε γνώση της τουλάχιστον 161 περιστατικά πυρκαγιών που φαίνεται να συνδέονται με τους κινητήρες των αυτοκινήτων.

Διάβασε ακόμη

NHTSA: Δίνει $24 εκατ. στον πληροφοριοδότη που αποκάλυψε προβλήματα σε 1,6 εκατ. αυτοκίνητα των Hyundai και Kia

Η αμερικάνικη υπηρεσία ερευνά την υπόθεση από το 2019, σχετικά με πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε μοντέλα της ΚΙΑ (Optima, Soul και Sorento) και της Hyundai (Sonata και Santa Fe) χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση.

Διάβασε επίσης

Η NHTSA ελέγχει 3 εκατομμύρια οχήματα της Kia και Hyundai για κινδύνους φωτιάς

Από την πλευρά τους, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν πως συνεχίζουν να συνεργάζονται πλήρως με την NHTSA όσον αφορά την διερεύνηση των παραπάνω περιστατικών, με την “μηχανική ανάλυση” ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιπλέον ανάκληση των επίμαχων μοντέλων.

Το 2017 η Hyundai και η Kia ανακοίνωσαν πως ανακαλούν 4,17 εκατομμύρια οχήματα της που κινδύνευαν να πάρουν φωτιά οι κινητήρες τους, ενώ ο κορεατικός όμιλος το 2019 είχε κάνει γνωστό πως θα δώσει 758 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

Το 2020, η Hyundai και η Kia συμφώνησαν να πληρώσουν 210 εκατ. δολάρια, αφού η NHTSA είπε πως απέτυχαν να ανακαλέσουν εγκαίρως τα αυτοκίνητά τους που κινδύνευαν να πάρουν φωτιά.

Διάβασε επιπλέον

Hyundai και Kia ανακαλούν σχεδόν 4 εκατ. αυτοκίνητα

Συγκεκριμένα πλήρωσαν 81 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα στις ΗΠΑ, επειδή καθυστέρησαν να ανακαλέσουν τα αυτοκίνητα τους, ενώ παράλληλα επένδυσαν 56 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ενός νέου εργαστήριου δοκιμών και επιθεώρησης ασφάλειας στις ΗΠΑ.

Επιπλέον εφάρμοσαν νέα συστήματα πληροφορικής για την καλύτερη ανάλυση δεδομένων ασφάλειας και για τον καλύτερο προσδιορισμό πιθανών ζητημάτων ασφάλειας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...