Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του 2021, η GMC ξεκίνησε τις παραδόσεις του Hummer EV, με το θηριώδες ηλεκτρικό pickup να είναι αρχικά διαθέσιμο στην Edition 1 έκδοση του, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα 110.295 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η εν λόγω έκδοση διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο στον πίσω άξονα, έναν στον εμπρός), συνολικής απόδοσης 1.014 ίππων και 15.900 Nm ροπής, που μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 96 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, όταν το launch control -με ονομασία Watts to Freedom- είναι ενεργοποιημένο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Al Oppenheiser, αρχιμηχανικός του μοντέλου, ανέφερε ότι -παρά το μεγάλο βάρος του pickup (η εν λόγω έκδοση ζυγίζει 4.103 κιλά)- κατά τη φάση ανάπτυξής του η αστείρευτη και άμεση ροπή των ηλεκτροκινητήρων ήταν ικανή το Hummer EV να σηκώνει τους εμπρός τροχούς στον αέρα. Εξαιτίας αυτού, ο Oppenheiser και η ομάδα του έπρεπε να περιορίσουν την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων, για λόγους λειτουργικής ασφάλειας.

Όπως αποδεικνύεται, μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου αναπτύχθηκε ψηφιακά και, όταν ήρθε η ώρα η ομάδα των μηχανικών να κάνει δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, υπήρξαν μερικά απροσδόκητα αποτελέσματα, με τον Oppenheiser να τονίζει:

Στην αρχή της εξέλιξης, όταν απλώς προσπαθούσαμε να εξισορροπήσουμε τη ροπή του μπροστινού και του πίσω μέρους, έβλεπα το μπροστινό άκρο να ανασηκώνεται. Έπρεπε να περιορίσουμε τη ροπή στον μπροστινό άξονα.