Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το C5 Aircross, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί τη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρίας. Το C5 Aircross λανσαρίστηκε πρώτα στην Κίνα στα τέλη του 2017, με την τοπική παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Dongfeng-PSA.

Ωστόσο, για την αγορά της Ευρώπης το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Citroen στην πόλη Rennes της Γαλλίας από τα τέλη του 2018, με το λανσάρισμα του στην ήπειρο μας να γίνεται πριν ακριβώς δύο χρόνια.

1

Σήμερα, όμως, μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, οι οποίες μας αποκαλύπτουν τις αλλαγές που φέρει το C5 Aircross στο εμπρός μέρος.

Αυτές μόνο αμελητέες δεν μπορείς αν τις πεις, καθώς το μοντέλο διαθέτει νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνουν τα νέα LED φώτα ημέρας. Με τη σειρά τους, τα τελευταία “επεκτείνονται” οπτικά στην νέα μάσκα του γαλλικού SUV, η οποία φέρει δύο παράλληλες LED μπάρες.

2

Στη μέση διακρίνεται το λογότυπο της Citroen, το οποίο είναι φωτιζόμενο. Νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, που αντλεί έμπνευση από τον αντίστοιχο του C3 Aircross.

Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν δεν έχουν πρόσβαση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ούτε στο εσωτερικό, αλλά οι αλλαγές σε αυτά τα σημεία αναμένεται να είναι περιορισμένες. Τέλος, νέα σχέδια έχουν και οι ζάντες του αυτοκινήτου.

3

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα διατηρηθούν ως έχουν στο υπάρχον μοντέλο. Η κυκλοφορία του C5 Aircross facelift στην Ευρώπη δεν αναμένεται πριν το τέταρτο τρίμηνο του έτους.