Η Tesla ήρθε σε συμφωνία με τα μεταλλεία Talon Metals για τη προμήθεια νικελίου. Συγκεκριμένα η Tesla επέλεξε το ορυχείο Tamarack της Talon Metals στη Μινεσότα, με την συμφωνία να εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων της Tesla να έχει στις μπαταρίες των οχημάτων της νικέλιο που θα παράγεται με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η Tesla δεσμεύτηκε να αγοράσει 75.000 τόνους συμπυκνωμάτων νικελίου από το project Tamarack της Talon σε διάστημα 6 ετών, με την τιμή να συνδέεται με την τιμή διακανονισμού σε μετρητά του London Metal Exchange για το νικέλιο.

Το 2020 ο Elon Musk είχε καλέσει την βιομηχανία εξόρυξης να παράγει περισσότερο νικέλιο “με περιβαλλοντικά ευαίσθητο τρόπο”, με τον Musk να χλευάζει επίσης την παραγωγή νικελίου στις ΗΠΑ ως “αντικειμενικά πολύ χλωμή”.

1

Με την προμήθεια από το ορυχείο Tamarack, μια κοινοπραξία με τη Rio Tinto που αναμένεται να ανοίξει έως το 2026, ο Musk εξασφαλίζει μια βασική πηγή μετάλλου στις ΗΠΑ για τα εργοστάσια μπαταριών Tesla στο Τέξας και τη Νεβάδα, ενώ παράλληλα μειώνει τις γραμμές εφοδιασμού της εταιρείας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε πέρυσι συμφωνίες προμήθειας νικελίου με την BHP Group στην Αυστραλία και από τη Νέα Καληδονία .

Η Talon Metals σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία που ελπίζει ότι θα της επιτρέψει να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και να το δεσμεύει χημικά – και έτσι να το αποθηκεύει μόνιμα – σε βράχους που βρίσκονται μέσα στο ορυχείο Tamarack στη βόρεια Μινεσότα. Η διαδικασία, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζεται, θα επέτρεπε ουσιαστικά στην Talon να εμπορεύεται το νικέλιο ως ουδέτερο άνθρακα.