Πριν ακριβώς δύο χρόνια, η Cadillac παρουσίασε τη νέα γενιά του Escalade σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες, και μηχανικά το μεγάλο αμερικάνικο SUV εξοπλίζεται με τον 6,2-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 426 ίππων με 623 Nm ροπής.

Επίσης υπάρχει και ένας εξακύλινδρος σε σειρά turbodiesel 3,0-λίτρων απόδοσης 281 ίππων με 623 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Η αμερικάνικη εταιρία, όμως, θα βγάλει στην αγορά και μια πιο γρήγορη έκδοση του μοντέλου, ώστε να τεθεί απέναντι στα Mercedes-AMG GLS 63 και στην BMW X7 50i M Sport. Ο λόγος για την Escalade V, η οποία πιάστηκε να δοκιμάζεται σε κάποια πολιτεία της Αμερικής. Κάτω από το καπό πιθανότατα θα βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας που υπάρχει στην Cadillac CT5-V Blackwing, καθώς και στην Camaro ZL1.

Αυτός είναι ο κομπρεσοράτος 6,2-λίτρων V8 LT4 κινητήρας, απόδοσης 640+ ίππων, με την Escalade V να αναμένεται να φέρει μαύρη μάσκα, μεγαλύτερες ζάντες, αεραγωγό στο καπό και πιο σφιχτή ανάρτηση.