Η FIA απέλυσε τον Masi ύστερα από συμφωνία με την Mercedes;

Σχετικά άρθρα

Το περσινό πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 κρίθηκε από τις αποφάσεις του Michael Masi, που επέτρεψαν τον Max Verstappen να προσπεράσει στον τελευταίο γύρο τον Lewis Hamilton και να χριστεί ο Ολλανδός, για πρώτη φορά, παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στερώντας από τον Βρετανό τον 8ο παγκόσμιο τίτλο.

Η Mercedes δεν άσκησε έφεση και σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο “ανώτερη πηγή”, η Mercedes συμφώνησε με την FIA να “λήξει το θέμα” χωρίς το πρωτάθλημα να κριθεί στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), αλλά η FIA θα πρέπει να αντικαταστήσει δύο ανώτερα στελέχη της, τον Michael Masi και τον Νικόλα Τομπάζη, οι οποίοι δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους (διευθυντής αγώνων ο πρώτος και επικεφαλής τεχνικών θεμάτων των μονοθεσίων ο δεύτερος) από τη σεζόν του 2022.

H Mercedes αρνείται πως ήρθε σε τέτοια συμφωνία και επιμένει ότι απέσυρε την έφεσή της αφού έλαβε μόνο διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σοβαρά και ότι θα ληφθούν τα “κατάλληλα μέτρα” από τη FIA.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως τα ονόματα του Masi και του Τομπάζη αφαιρέθηκαν ήδη από το οργανόγραμμα της FIA στο επίσημο site της.

Το BBC αναφέρει επίσης ότι ο Hamilton δεν θα επιστρέψει στην F1 μέχρι να ληφθεί απόφαση σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η FIA για τα γεγονότα του τελευταίου αγώνα, καθώς έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κυβερνών σώμα της Formula 1.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...