Την Raptor έκδοση του νέου Bronco παρουσίασε σήμερα η Ford, με το αυτοκίνητο να παίρνει κίνηση από έναν twin-turbo V6 EcoBoost 3.000 κ.εκ κινητήρα που αποδίδει περισσότερα από 400 άλογα. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τα ακριβή νούμερα επιδόσεων, αλλά ο ίδιος κινητήρας στο Explorer ST παράγει 400 άλογα με 563 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται μόνο με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το Bronco Raptor να φέρει αναβαθμισμένο πλαίσιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φαρδύτερα μετατρόχια, αναβαθμισμένους Dana άξονες, βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2.041 κιλά.

Η απόσταση από το έδαφος ανέχεται στα 33 εκατοστά, μπορεί να διασχίσει νερό βάθους έως 94 εκατοστών, με τη γωνία προσέγγισης να είναι 47,2 μοίρες, η γωνία διαφυγής 40,5 μοίρες και η γωνία ράμπας 30,8 μοίρες. Το βάρος του ανέρχεται στα 2.600 κιλά.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από τα φουσκωμένα φτερά που αυξάνουν το πλάτος κατά 25 εκατοστά, από το νέο καπό και από τα νέα διακοσμητικά, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 17″ και να φορούν εκτός δρόμου ελαστικά 37″. Επιπλέον υπάρχουν νέα φώτα ημέρας και αρθρωτός μπροστινός προφυλακτήρας με ενσωματωμένους γάντζους ρυμούλκησης.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″ με Raptor λειτουργίες, παχύτερο τιμόνι, αναβαθμισμένα καθίσματα και νέες επενδύσεις.

Η Ford θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το Bronco Raptor από τον Μάρτιο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.