Η Alfa Romeo Tonale αποκαλύπτεται

Σχετικά άρθρα

Μετά από τρία χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων, η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της Tonale θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τότε, καθώς αυτές οι δύο φωτογραφίες διαφορετικών πρωτοτύπων δοκιμών του δεύτερου SUV της ιταλικής εταιρίας, μας αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Από τις φωτογραφίες είναι εύκολα διακριτό ότι η τελική έκδοση παραγωγής της Tonale έχει σημαντικές διαφορές στην εμφάνιση, σε σχέση με τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει τον Οκτώβριο του 2019, με το ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται στην Γερμανία και το δεύτερο στην Ιταλία.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλέξανδρος Λιώκης κατέχει τη θέση του lead designer (επικεφαλής σχεδιασμού) όλου του project της Tonale, και εκτός από τα αρχικά σχέδια του αμαξώματος που δημιούργησε, ήταν σε στενή συνεργασία με τους μηχανολόγους της εταιρίας, ώστε το όχημα να περάσει στην παραγωγή όντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο. Ως εκ τούτου, κάθε χιλιοστό του αμαξώματος έχει περάσει από τα χέρια του.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του Tonale Concept θα έχει μήκος 4.528 χλστ., πλάτος 1.835 χλστ., ύψος 1.604 χλστ. και μεταξόνιο 2.636 χλστ. Επίσης, λέγεται ότι θα προσφέρεται με έναν diesel κινητήρα 1.600 κ.εκ απόδοσης 130 ίππων και με δύο 1.300 κ.εκ κινητήρες βενζίνης απόδοσης 130 και 160 ίππων, με τον δεύτερο να είναι ήπιος υβριδικός.

Η plug-in υβριδική έκδοση θα αποδίδει 240 άλογα θα είναι τετρακίνητη, αφού ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Το plug-in υβριδικό σύστημα θα προέρχεται αυτούσιο από το Jeep Compass 4xe, συνδυάζοντας τον 1.300άρη τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr