Η γερμανική αστυνομία ερευνά τον ιδιοκτήτη της Bugatti Chiron που πήγαινε με 417 χλμ/ώρα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που ξεσήκωσε ο 58χρονος επιχειρηματίας Radim Passer, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έπιασε με την Bugatti Chiron του τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn.

Παρότι ο επιχειρηματίας, ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, δήλωσε πως το video γυρίστηκε στις 4:50 το πρωί, με ελάχιστα άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο, Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν το κατά πόσο ο Passer συμμετείχε σε “απαγορευμένο αγώνα”. Αν κριθεί ένοχος, τότε θα είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης έως και 2 ετών, ενώ μπορεί να του επιβληθεί και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Παρότι ο Passer έπιασε τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας, κατηγορείται πως δεν τήρησε τον πρώτο κανόνα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας, που αναφέρει ότι όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα άλλο άτομο να μην βλάπτεται, κινδυνεύει ή παρεμποδίζεται ή ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις.

Ο Τσέχος επιμένει πως η ασφάλεια ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ασφαλείς για να μπορέσει να τρέξει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες. Όπως είπε ο ίδιος, είχε καλή ορατότητα, 3-4 χλμ και αρκετό χρόνο για να αντιδράσει σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι.

ΠηγήThe Sun

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...