Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2009 όταν η Dacia παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Duster, με το μοντέλο της ρουμάνικης εταιρίας να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2010. Η κυκλοφορία του ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αργότερα και κατάφερε από τα πρώτα χρόνια να γίνει το μοντέλο-ορόσημο της ρουμάνικης εταιρίας.

Σήμερα, η Dacia ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις του Duster ξεπέρασαν τα 2.000.000 αυτοκίνητα, με το αυτοκίνητο να είναι σήμερα διαθέσιμο σε σχεδόν 60 χώρες. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως στο εργοστάσιο της Dacia στην πόλη Mioveni της Ρουμανίας, αλλά για τις αγορές εκτός Ευρώπης το Duster συναρμολογείται σε Βραζιλία και σε Ρωσία.

Η Dacia αναφέρει ότι ένα Duster βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κατά μέσο όρο κάθε 63 δευτερόλεπτα, με μέσο όρο 1.000 Duster να κατασκευάζονται ημερησίως. Το Duster κέρδισε γρήγορα τη φήμη του προσιτού και ικανού SUV, ενώ απευθύνεται τόσο σε πελάτες που αναζητούν ένα άνετο, ελκυστικό SUV όσο και σε εκείνους που θέλουν ένα στιβαρό, ευέλικτο 4×4.