O Jay Leno εξηγεί γιατί δεν αγοράζει Ferrari

Σχετικά άρθρα

O Jay Leno διαθέτει μια αξιοζήλευτη συλλογή οχημάτων, αξίας άνω των 52 εκατ. δολαρίων, με 181 αυτοκίνητα και 160 μοτοσυκλέτες να την απαρτίζουν. Ωστόσο κανένα από τα αυτοκίνητα δεν έχει το σηματάκι της Ferrari. Απορείς γιατί;

Ο 71χρονος Αμερικάνος κωμικός και παρουσιαστής μιλώντας στο podcast του Jason Stein, είπε τα μοντέλα της Ferrari είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, αλλά η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου από αυτή είναι “πολύ δυσκίνητη για τα γούστα του” και αιτία είναι η συμπεριφορά των αντιπροσώπων της, λέγοντας:

Η είσοδος σε έναν εκθεσιακό χώρο της Ferrari μοιάζει λες και πλούσιοι τύποι πηγαίνουν σε ένα dominatrix. Για κάποιους αυτό είναι φανταστικό και υπέροχο, άλλα όχι για εμένα. Ξοδεύεις ένα εξαιρετικό χρηματικό ποσό, θα πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις πελάτης.

Συνέχισε σχολιάζοντας ολόκληρη της διαδικασία αγοράς μιας νέας Ferrari, λέγοντας πως ποτέ δεν του άρεσε να συναλλάσσεται με τους αντιπροσώπους.

Δεν θέλω να δώσω σε έναν άντρα 25.000 δολάρια σε έναν φάκελο. Δεν θέλω να χρειαστεί να αγοράσω δύο Mondial για να πάρω το αυτοκίνητο που θέλω,

αναφερόμενος στον τρόπο που η Ferrari διαλέγει ποιος θα πάρει ένα αυτοκίνητό της, κυρίως για τα πιο ειδικά μοντέλα, για τα οποία η Scuderia θέτει ορισμένα κριτήρια στους πελάτες της που αν δεν τα πληρούν, όπως η κατοχή ορισμένων προηγούμενων μοντέλων, δεν μπορούν να αγοράσουν ένα ειδικό μοντέλο της. Επίσης είπε:

Δεν θέλω μετά από 2 χρόνια να χρειαστεί να πάρω ένα πιστοποιητικό από την Ferrari, κόστους 25.000 δολαρίων, μόνο και μόνο για να αποδείξω πως στη πραγματικότητα έχω ένα μοντέλο της Ferrari. Απλώς το έχω βαρεθεί.

Από την άλλη, ο Leno είχε να πει μόνο θετικά πράγματα για την αγορά μιας νέας McLaren. Δεν πλήρωσε ούτε δολάριο παραπάνω από την τιμή καταλόγου της MP4-12C, χαρακτηρίζοντας όλη τη διαδικασία ως “υπέροχη”. Επίσης η McLaren του τηλεφώνησε και του προσέφερε και δωρεάν αναβάθμιση ιπποδύναμης από τα 592 στα 617 άλογα.

Όταν ο Leno αγόρασε την MP4-12C, ήθελε να πληρώσει 20.000 δολάρια για να τοποθετήσει στο αυτοκίνητο carbon-κεραμικά φρένα, αλλά ο έμπορος τον συμβούλεψε να μην το κάνει. Η McLaren είπε στον Leno πως τα φρένα αυτά ήταν κατάλληλα μόνο για ιδιοκτήτες που πηγαίνουν συχνά τα supercars τους στη πίστα, κάτι που δεν ίσχυε για εκείνον.

Επίσης ο Leno επαίνεσε και την Porsche για το πως του παρέδωσε την Carrera GT, με την γερμανική εταιρία να στέλνει δύο μηχανικούς που του έμαθαν πως να τοποθετεί το supercar πάνω στη ράμπα ανύψωσης και πως μπορεί να αφαιρέσει τον V10 κινητήρα, με τον Leno να λέει πως η Porsche του έκανε και μερικά δώρα, όπως ένα σετ στυλό, ένα βιβλίο και ένα μπουφάν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...