Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, έδωσε το παρόν στα βραβεία του Autosport, εκεί όπου διεξήχθη μια φιλανθρωπική δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Grand Prix Trust, έναν οργανισμό που βοηθά ανθρώπους που εργάζονται για την Formula 1 εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ανάμεσα στα δώρα ήταν και μια VIP ξενάγηση στο κεντρικό εργοστάσιο της Mercedes AMG F1 στο Brackley της Αγγλίας, με τον Horner να πλειοδότησε δίνοντας 4.000 λίρες (4.740 ευρώ).

Μένει να δούμε εάν όντως ο Horner πάει στις εγκαταστάσεις της Mercedes, με τον Βρετανό να δηλώνει χαριτολογώντας πως θέλει να πάει εκεί παίρνοντας μαζί του περίπου 20 άτομα. Όπως είπε:

Ο Adrian Newey, εγώ, ο Pierre Wache και πιθανώς ο Paul Field, ο διευθυντής παραγωγής μας θα είναι ανάμεσα σε αυτά τα άτομα.

Στη συνέχεια ειρωνεύτηκε λέγοντας:

Θα είναι ενδιαφέρον να πάμε να δούμε πώς ξοδεύουν τον φετινό τους προϋπολογισμού,

προτού υπογραμμίσει ότι η προσφορά του στη δημοπρασία έγινε για έναν “σπουδαίο σκοπό.

Ο Horner έχει επισκεφτεί στο παρελθόν εργοστάσιο άλλης ομάδας της F1. Συγκεκριμένα το 2008 βρέθηκε στα κεντρικά της McLaren στο Woking, μαζί με τον David Coulthard και τον Adrian Newey. Όπως είπε, δεν τους επέτρεψαν να πάνε παντού, αλλά μόνο στα τμήματα ηλεκτρονικών και μάρκετινγκ, ενώ στη συνέχεια έφαγαν ένα ωραίο γεύμα και έφυγαν.