Η Formula 1 ανακοίνωσε τους τρεις Sprint αγώνες για το 2022, μοιράζει περισσότερους βαθμούς

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή της F1 ενέκρινε σήμερα την διεξαγωγή τριών Sprint αγώνων σε τρία Grand Prix του 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Imola, στο Red Bull Ring και στο Interlagos.

Η μορφή των Sprint αγώνων στην F1 παρουσιάστηκε πέρυσι και περιλάμβανε έναν αγώνα 100 χιλιομέτρων με τον καθένα να διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά. Το αποτέλεσμα του Sprint αγώνα καθόρισε τη σειρά εκκίνησης στο grid για το κύριο γεγονός του Σαββατοκύριακου, το Grand Prix της Κυριακής.

Για φέτος, το σύστημα πόντων έχει τροποποιηθεί, με τους οκτώ πρώτους οδηγούς να κερδίζουν βαθμούς, όταν προηγουμένως ήταν μόνο οι τρεις πρώτοι. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στον Sprint αγώνα θα προσθέσει οκτώ βαθμούς στη συγκομιδή του, και κάθε επόμενη θέση θα αντιστοιχεί από έναν βαθμό λιγότερο, μέχρι να φτάσουμε στον 8ο, ο οποίος θα παίρνει ένα βαθμό.

Αποφασίστηκε επίσης ότι ο οδηγός που θα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, οι οποίες τα Σαββατοκύριακα των Sprint αγώνων θα πραγματοποιούνται την Παρασκευή -θα έχει τη μορφή της pole position. Πέρυσι, ήταν ο οδηγός που κέρδιζε τον Sprint αγώνα, αυτός που κέρδισε την pole position.

Οι κατατακτήριες θα συνεχίσουν να καθορίζουν το grid για τον Sprint αγώνα του Σαββάτου, με το αποτέλεσμα του τελευταίου να καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του Grand Prix της Κυριακής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...