Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Elon Musk και της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), με τον Musk να κατηγορεί την SEC πως τον στοχοποιεί με “ατέρμονες” και “αδυσώπητες” κλητεύσεις λόγω της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να στοχεύει τον κ. Musk και την Τesla με αδυσώπητες και αδιάκοπες έρευνες, σε μεγάλο βαθμό επειδή ο κ. Musk παραμένει ευθύς επικριτής της κυβέρνησης.

Οι υπέρμετρες προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να υπολογίζουν ότι θα περιορίσουν την άσκηση των δικαιωμάτων της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος (σ.σ. περί ελευθερίας του λόγου) αντί για στην επιβολή των γενικά εφαρμοστέων νόμων με αναλογικό τρόπο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αθέτησε την υπόσχεσή της και εκμεταλλεύεται την συμφωνία και την χρησιμοποιεί, προκειμένου να φιμώνει και να παρενοχλεί τον κ. Musk και την Tesla,

αναφέρει νομική κατάθεση του Musk , στα πλαίσια της νέας έρευνας της Επιτροπής εναντίον του για tweets που είχε κάνει το 2018.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συμφωνία του 2018 με την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Musk συμφώνησε πως δεν μπορεί να αναρτά tweets ούτε να επικοινωνεί με άλλον τρόπο γραπτώς χωρίς να λαμβάνει έγκριση από δικηγόρο της εταιρείας.

1Διάβασε επίσης

SEC: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Elon Musk

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla μηνύθηκε από την οικογένεια ενός 20χρονου άνδρα που σκοτώθηκε σε ατύχημα με ένα Model 3 το 2021. Η οικογένεια κατηγορεί την εταιρία για αποτυχία της ανάρτησης στο μοιραίο δυστύχημα που συνέβη στη Φλόριντα, λέγοντας πως “η ανάρτηση ήταν ελαττωματική και αδικαιολόγητα επικίνδυνη που προκάλεσε την απώλεια ελέγχου σε συνήθεις και προβλέψιμες συνθήκες οδήγηση”.

Ο 20χρονος σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε δύο δέντρα προτού πάρει φωτιά. Εκτός από τον 20χρονο, τη ζωή της έχασε και μια 19χρονη που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.