Vettel και Verstappen θα μποϊκοτάρουν το GP της Ρωσίας, εάν αυτό γίνει φέτος

Σχετικά άρθρα

Σήμερα το πρωί ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία και έχουν ξεκινήσει πόλεμο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα. Αυτή η εμπόλεμη σύρραξη έχει ήδη συνέπειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, με τη Formula 1 να μην αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα η Formula 1 εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα ακυρώσει το GP στο Σότσι (23-25 Σεπτεμβρίου), ενώ στη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των δοκιμών στη Βαρκελώνη, ο Sebastian Vettel ρωτήθηκε σχετικά, αποκαλύπτοντας πως δεν θα αγωνιστεί στη Ρωσία, αν ο αγώνας γίνει κανονικά:

Μιλώντας για τον εαυτό μου, πιστεύω πως δεν πρέπει να πάω και δεν πάω. Είναι λάθος να αγωνιστούμε σε αυτή τη χώρα. Λυπάμαι για τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που σκοτώνονται για ανόητους λόγους.

Είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε. Προσωπικά, όμως, είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος που βλέπω τι συμβαίνει, οπότε θα δούμε τη συνέχεια, αλλά νομίζω ότι η απόφασή μου έχει ήδη ληφθεί.

Παρόμοια ήταν τα σχόλια και του Max Verstappen:

Πιστεύω πως όταν μία χώρα είναι σε πόλεμο, δεν είναι σωστό να αγωνιστούμε εκεί, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, όλο το paddock θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Τέλος, ο Fernando Alonso τόνισε πως η απόφαση για το αν θα γίνει ή όχι το GP δεν είναι στα χέρια των οδηγών:

Αυτή θα είναι μία απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Formula 1. Ως οδηγοί έχουμε την άποψή μας, αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε μόνοι μας.

Η Formula 1 στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η F1 παρακολουθεί στενά τις πολύ ρευστές εξελίξεις, όπως πολλές άλλες, και αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα περαιτέρω σχόλιο για τον αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...